Uw taal: NL
Uw taal:

Specialist in schrijfwaren

Grote voorraad

Gratis levering vanaf € 50

Voor 16.00 uur besteld, morgen geleverd

 
 
Swipe to the left

AntwerPPen by Conid Review

By Penworld 1 years ago

Review AntwerPPen by Conid


Conid. Dit merk zegt u misschien niet meteen erg veel. Echter deze pennen van Belgische makelij (!) hebben in de laatste jaren een uitstekende reputatie voor zichzelf opgebouwd!

Onder verzamelaars kent het merk een trouwe aanhang. Conid maakt pennen voor mensen die de absoluut best mogelijke schrijfervaring willen, zonder compromissen. De designs zijn veelal modern en vrij sober; bij deze pennen kiest u voornamelijk voor het unieke ‘Bulkfiller’ vulsysteem, en de handgetunede penpunt.


Om de kwaliteit en exclusiviteit van het merk te vrijwaren, kiest Conid ervoor enkel rechtstreeks aan de klant te verkopen. Echter, heel uitzonderlijk gaan ze een samenwerking aan met bepaalde retailers voor een exclusieve uitvoering van hun pennen. Zo ook de AntwerPPen!


Zoals de naam doet blijken, is deze collectie een ode aan Antwerpen, en alles wat de stad te bieden heeft. Conid is trots op hun Antwerpse roots, en toont dit met een felrood-oranje acryl met slangenhuid-patroon. Het rode materiaal legt het verband met het logo van de stad. Op de clip staat een diamant afgebeeld, die uiteraard symbool staat voor de wereldwijde leiderspositie van de Antwerpse diamanthandel.


AntwerPPen by Conid


De AntwerPPen is verkrijgbaar in drie modellen die Conid ook als standaard aanbiedt: de Regular, Giraffe en Kingsize. De drie modellen lopen sterk uiteen qua design. De regular is het eenvoudigste design van de drie: de strakke, rechte lijnen geven de Regular een minimalistisch uiterlijk. Het design is voornamelijk gericht op functionaliteit. De vorm van het lichaam zorgt ervoor dat de dop secuur achterop geplaatst kan worden, indien u dit comfortabeler vindt.


Dan is er de Kingsize, het topmodel van Conid: Een grote, stevige cigaarvormige pen met afgevlakte uiteinden. De Kingsize is, ondanks zijn grootte, een elegante en stijlvolle pen.


Ten slotte is er nog de Giraffe. Dit is een beetje de rare vogel binnen het assortiment! Met z’n 19.7cm lengte is dit in principe een extreem verlengde versie van de Regular. De Giraffe kan best gezien worden als een soort van ‘Desk pen’. De belangrijkste eigenschap van deze extreem lange pen is het enorme inktreservoir. Met deze pen werd ooit, bij wijze van kunstproject/stunt een volledige roman met de hand overgeschreven…hiervoor moest men de pen 2,5 keer vullen!AntwerPPen Kingsize Demonstrator

AntwerPPen Regular


De drie AntwerPPen uitvoeringen hebben, zoals gezegd het prachtige rode materiaal gemeen met elkaar, maar zowel de Regular als Kingsize zijn in twee verschillende uitvoeringen verkrijgbaar: een volledig rode versie, of een variant waarin het lichaam in transparant acryl uitgevoerd is. De laatste staat u toe om de binnenkant van uw pen te bewonderen. Het mechanisme, en de inkt die erin heen en weer golft… dit is een fascinerende pen om naar te kijken!


AntwerPPen Kingsize and Regular


Laten we het even over dat mechanisme hebben: Conid staat namelijk bekend om de unieke manier waarop men ze vult. Het is als het ware het fundament waarop het merk gebouwd is. Dit gepatenteerd mechanisme is een variatie op de traditionele piston vulpen, maar de zuiger bevindt zich veel dieper dan anders. Hierdoor is de capaciteit veel groter dan normaal. Een bijkomende handigheid is dat de centrale titanium stang -onderdeel van het mechanisme- dubbel dienstdoet als een afsluiting van het inktreservoir. Net vòòr het grote reservoir bevindt zich een kleiner volume dat dienstdoet als een schrijfreservoir. Door het afsluiten van het grote reservoir blijft altijd een klein volume inkt beschikbaar om te schrijven, echter als u vliegt, krijgt de inkt geen kans om te lekken!


AntwerPPen Titanium Nib


Maar design is niet het enige waarmee de AntwerPPennen kunnen verbazen: ze schrijven namelijk ook fantastisch! Conid pennen zijn niet goedkoop, en toch vindt u standaard een stalen penpunt terug op de Regular en Giraffe (de Kingsize heeft een titanium penpunt), hoe komt dat? En is dat niet ‘minderwaardig’ ten opzichte van een gouden penpunt?


Wel, in praktijk zal u merken dat deze stalen penpunt kan wedijveren met eenderwelke gouden penpunt. Het professionele team achter Conid bezit namelijk de kennis en expertise om elke penpunt om te vormen tot een perfecte schrijver! Iedere penpunt wordt met de hand gecontroleerd en afgesteld, en de controle wordt zelfs neergeschreven in een certificaat dat uw pen vergezelt. Het resultaat is een boterzachte schrijver, met een inkttoevoer die perfect afgesteld en consistent is.


Kortom, als u bereid bent om te investeren in een uitstekende pen voor alledaags gebruik, dan is Conid zeker een merk om naar uit te kijken! Zeker met de AntwerpPen krijgt u diezelfde performance in een erg mooie uitvoering. De pennen beginnen vanaf 615 euro, afhankelijk van het model.

web-monitoring-ok